Præstationsangst, panikangst og fobi

Psykoterapi giver dig mulighed for at forstå din angst og sikre den ikke hæmmer dig i dine udfoldelser.

Angsttilstande

Agorafobi – kan være frygt for menneskemængder, offentlig steder, offentlige transportmidler, forlade hjemme alene – angst for panikangst.

Fobi

Frygt for særlige genstande eller begivenheder – dyr, højde, flyvning, tandlæge, eksamen o.lign. Skolefobi – vil ikke i skole – ofte bange for at miste kontrollen.

Panikangst

Pludselige, uventede og tilbagevendende panikangstanfald med bekymring om, hvad det skyldes. Panikangst kan føre til agorafobi.

  Få psykoterapi i hjertet af Aarhus city
– dag, aften og weekend

Jalousi 

Jalousi opstår, når et menneske føler sin værdifulde relation truet af en rival, der enten kan være indbildt eller reelt. Jalousi er meget opslidende for begge parter i et forhold. Begge kan have skabt et hensigts mønster i deres forhold.

Den jaloux part er ofte plaget af en masse negative tanker og følelser, og kan have svært ved at give udtryk for dem og handle på dem, på en god og konstruktiv måde.

– Få psykoterapi til at blive fri af din jalousi

Derfor kan jalousi ofte give en masse problemer i parforholdet gennem magtkampe og skænderier. Jalousi er en sammensat følelse, der udtrykkes på forskellige måder. Manglende tillid vises gennem – vrede, angst, sorg, ensomhed mv.

Det grundlæggende problem kan være et lavt selvværd og følelsen af, ikke at være værd at elske. Her bearbejdes eventuelle oplevelser med svigt – f.eks. utroskab eller svigt fra barndommen, og den konkrete uhensigtsmæssige adfærd som jalousien medfører.

Få terapi til at håndtere din præstationsangst

Symptomer på præstationsangst

Kender du det at have oplevet, at op til en eksamen eller jobsamtale bliver du meget nervøse. De har svært ved at koncentrere sig om at læse, de får hjertebanken og svedige hænder.

Der er nogle, som bliver ramt endnu hårdere at præstationsangsten og mister deres appetit, får kraftige spændinger i maven og søvnbesvær. Alle disse symptomer er destruktive stress- og angstsymptomer, som begrænser indlæringsevnen. Derved forhindrer den dig som studerende eller job søger, i at yde det optimale op til…

Læs mere om Angst og trauma https://psykologipsykiatri.dk/angst-og-traume/

 

Tilbyder en solid erfaring i terapi til børn og unge med at minimere præstationsangsten.

Det kan være ift. med eksamener, eller elitedansker eller sport mv.

<< Om Angst

For nogle kommer angsten som intense re­ak­tio­ner på bestemte tids­punk­ter og for andre er angsten til stede hele tiden.

Læs mere

<< Generaliseret angst

Generaliseret angst –kan være; vedvarende overdreven ængstelighed, bekymringer, mange kropslige symptomer og spændinger

Læs mere

Panikangst og fobi >>

Angst kan være en meget ubehagelig og overvældende oplevelse.

Læs mere

Social angst >>

Frygt for andres meninger  kan vedrøre opmærksomhed, kritiske blikke og udsagn

Læs mere