ensomhed-psykologipsykiatri

Få psykoterapi I Aarhus og hjælp til at blive fri af din ensomhed

Oplever du ensomhed?

Ensomhed kan optræde forskelligt og ud fra forskellige bevæggrunde. Ensomheden kan være en smertelig følelse. Er du i mistrivsel og føler det er umuligt at komme ud af. Du er ikke alene, men ensomhed er til dels stadig tabubelagt. Det gør, at mange føler sig forkerte eller flove over at opleve ensomheden.

Symptomer på ensomhed fortæller om et savn, vi alle kan komme til at opleve. Ensomhed er en naturlig følelse. Man er ikke forkert, fordi man oplever ensomhed. Man er et almindeligt menneske, der oplever noget, som kan være svært at handle på. Læs mere herom på www.Letustogether.dk.

Ensomhed i Danmark: Det er også et samfundsmæssigt problem at vores kultur og levevis medvirker til at isolere os og til at leve individualiseret. Alt for mange vender den problematik indad og bebrejder sig selv for deres situation.

Ensomhed blandt voksne er udtalt herunder ældres ensomhed. 55.000 ældre i Danmark over 65 år føler sig ensomme. Alle unge kan blive ramt af langvarig ensomhed. 12 procent af de unge i Danmark, mellem 16 og 29 år føler sig ofte eller altid ensomme. Denne følelse kan risikere at få alvorlige konsekvenser for den unge, da langvarig ensomhed kan føre til selvskade, angst, depression og selvmordstanker.

Læg mærke til, at ensomheden er der, og lad den så være, præcis som den er. Gennem processen bliver du i din personlige udvikling styrket til at få støtte og strategier til, hvordan du kan skabe dig et socialt liv. Læs mere her om  ensomhed.

ensomhed-vivi-hinrichs-foto

Er du ensom og ulykkelig, så få en samtale med mig som er professionel socialpsykolog. Det kan hjælpe at ikke være alene med det.

Læs mere om ensomhed her.

ensomhed social angst terapi aarhus fleksibel tider-vivi-hinrichs

 

 Føler du dig ensom?

Gennem psykoterapi kan vi sammen se nærmere på, hvad der er med til, at du har fået følelsen af ensomhed. Vi kan tale om ensomhed og skabe en konstruktiv udvikling med henblik på, at du kan komme ud af ensomheden.

Konsekvenser af ensomhed kan, blandt andet, være depression, angst eller andre negative symptomer. Vi er sociale væsener, og de fleste af os har brug for sociale kontakter. Det kan hjælpe at få talt om ensomheden og finde nye veje derfra.

Med støtte fra mig, giver du plads til ensomhedsfølelsen. Lad følelsen være uden at skulle ændre på den eller skulle af med den. Sammen udforsker vi, hvad der ligger til grund herfor, og hvad vi kan sætte ind for at minimere dette.

Få professionel psykoterapi til
at tage det første skridt og
støtte til at anerkende følelsen og vide, at der er noget at gøre

          Se mere om ensomhed i en film          set i et samfundsperspektiv, klik her

ensomhed vivi hinrichs krise sorg

 

 Har du eksistentielle problemstillinger?

De eksistentielle udfordringer kan være livskriser, identitetskriser eller f.eks. føler du, at du ikke har en eksistensberettigelse i dine nære relationer.

Eksistentielle problemstillinger er knyttet til eksistensen – ens eksistens i livet. De eksistentielle spørgsmål knytter sig til det at være et menneske og de grundvilkår, det inkluderer. Stort set alle mennesker vil gennemgå de spørgsmål og overvejelser på et tidspunkt i deres liv.

Hvad er eksistentielle problemer?

Eksistentielle spørgsmål handler om, hvad formålet er med livet? Ofte stiller mennesket sig selv de spørgsmål, når de gennemgår livsændringer eller kriser.

Man oplever, at man mangler noget og det føles som et tomt hul. Det kan være manglende mening med livet, frygt og angst, relationer, tab, livskriser, identitetskriser eller ensomhed ældre.

Tanker kan medføre spørgsmål såsom:

  • Hvem er jeg?
  • Hvad er meningen med livet?
  • Hvordan lever jeg mit liv?
  • Hvordan ønsker jeg at leve mit liv?
ensomhed mentalisering vivi hinrichs

Går du igennem en større eksistentiel udfordring såsom livskrise eller identitetskrise?
Få psykoterapi i Århus

Depression

depression-terapi-aarhus-god- pris-fleksible-tider

Akut krise og sorg

akut-krise-foto

Stress

stress-terapi-aarhus-billig-psykolog-fleksible-tider.jpg