Er du også alene og ensom?

Du har her en mulighed for at tale med en professionel der møder dig der hvor du er, og har behov for lige at vende nogle ting i en telefonsamtale. Særlig op til højtider f.eks. julen kan ensomheden især presse sig meget på.

Der er alt for mange mennesker unge som gamle, der står uden for et fællesskab. Mange mennesker oplever sig ensomme, fordi de lever alene og har ingen familie eller venner eller kun få.  Ofte er der ingen til at vende nogle ting med om f.eks.:

  • Det kan være at du bare en meget alene
  • Det kan være at du har tankemylder
  • Det kan være at du har det svært med nogle relationer
  • Måske er du blevet ekskluderet i en relation eller job eller brudt forhold
  • Det kan være at der er noget bestemt der går dig på så du oplever en afmagt, stress eller anden indre uro
  • For mange mennesker – og især mænd – er ægtefællen eller samleveren den eneste fortrolige, og hvis man mister denne, så har man måske ikke længere nogen at tale med om personlige og svære ting.

  • Det kan være at det er får hårdt at kun være der med de tomme vægge der ikke taler til en
  • sidder du fast og har det svært med at tage kontakt eller finde en ny vej herfra?

Man kan være selvvalgt alene, men man vælger ikke selv at føle sig ensom.

Ensomhed er en smertefuld følelse, der kan opstå, når ens sociale relationer ikke opfylder de behov, man har for social kontakt. Når den følelse kommer og er stærk, så er man tilbøjelig til at vende det indad, som at der er ingen der kan lide mig, jeg er ikke god nok. Jeg duer ikke til noget. Ingen gider være sammen med mig. Jeg er forkert og oplever skyld og skam.

Du skal bare vide, at du er slet ikke alene om det, selvom det føles sådant. Rigtig mange mennesker oplever sig isoleret, også fordi vi lever i en individualiseret kultur med små familier og få venner,- hvis der overhovedet er nogle. Der kan være mange grunde til at man lever alene og oplever sig ensomme. Langvarig ensomhed er et alvorligt sundhedsproblem. 

Ensomhed er derfor et alvorligt samfundsproblem. Alle kan blive ramt af ensomhed, men vores behov for samvær med andre varierer fra menneske til menneske. 380.000 danskere er alvorligt ensomme, heraf 55.000 på 65 år og derover. Hvor mange danskere føler sig ensomme er steget til 6,3%, svarende til 1 ud af 16 danskere.

Ring eller send en sms til mig tlf. 28947100 og tjekke ud,- om der er mulighed for at få en løs samtale til en pris 350 kr. for en time. Betalt på mobilpay. Det kan du prøve dag, aften senest kl. 22 eller weekend. Læs mere her https://psykologipsykiatri.dk/ensomhed/

Du kan kontakte mig for en samtale. Jeg håber, at jeg gennem en telefon samtale kan give dig en oplevelse af, at du bliver mødt der hvor du er, eller måske bliver du inspireret eller opmuntret til at finde mod og håb til at finde nye veje. Måske vil det være en hjælp og en inspiration til at skabe dig en ny livsbane, som jeg håber af mit hjerte at jeg kan bibringe dig. Hvor der er et håb er der en vej at finde.

Ensomhedsproblematikken er ikke ny for mig. Jeg har i flere år søgt at komme det tabu og fænomen til livs, ved f.eks.  at lave et socialt website der ligesom understøttede dette. Dog blev dette for svært og dyrt at realisere. Som du kan se på hjemmesiden www.letustogether.dk er der en film der handler om det , der kan du se agt det er mig fortæller frem i filmen. Måske kan det også inspirere dig, eller til at få dig til at se at du er ikke alene. Det løser dog ikke dit problem, men kan måske tage lidt smerte fra dig ift. at du ikke skal opleve skam, forkerthed, skyld eller andre negative følelser.