Oplever du dig som ensom?
Er du også alene og ensom?
Du har her en mulighed for at tale med en professionel, der møder dig, der, hvor du er, hvis du har behov for lige at vende nogle ting i en telefonsamtale. Særligt op til højtider som f.eks. julen kan ensomheden især presse sig meget på.
Der er alt for mange mennesker, unge som gamle, der står udenfor et fællesskab. Mange mennesker oplever sig ensomme, fordi de lever alene og kun har få eller ingen familiemedlemmer eller venner. Ofte er der ingen at tale med om det, du oplever. Det kan f.eks. være, at:
- du bare er meget alene
- du har tankemylder
- du har det svært med nogle relationer
- du er blevet ekskluderet i en relation, job eller forhold
- der er noget bestemt, der går dig på, så du oplever afmagt, stress eller anden indre uro
- du har mistet din ægtefælle. For især mænd er ægtefællen eller samleveren den eneste fortrolige. Mister man denne, har man måske ikke længere nogen at tale med om personlige og svære ting
- det er for hårdt at være alene med de tomme vægge, der ikke taler til en
- du sidder fast og har det svært med at tage kontakt eller finde en ny vej herfra.
Man kan være selvvalgt alene, men man vælger ikke selv at føle sig ensom
Ensomhed er en smertefuld følelse, der kan opstå, når ens sociale relationer ikke opfylder de behov, man har for social kontakt. Når den følelse kommer og er stærk, så er man tilbøjelig til at vende det indad og tænke: “Ingen kan lide mig, jeg ikke er god nok. Jeg dur ikke til noget. Ingen gider være sammen med mig. Jeg er forkert og oplever skyld og skam.”
Du skal bare vide, at du slet ikke er alene om det, selvom det føles sådant. Rigtig mange mennesker oplever sig isoleret, også fordi vi lever i en individualiseret kultur med små familier og få venner – hvis der overhovedet er nogle. Der kan være mange grunde til, at man lever alene og oplever sig ensom. Langvarig ensomhed er et alvorligt sundhedsproblem.
Ensomhed er derfor et alvorligt samfundsproblem.
Alle kan blive ramt af ensomhed, men vores behov for samvær med andre varierer fra menneske til menneske. 380.000 danskere er alvorligt ensomme, heraf 55.000 på 65 år og derover. Antallet af danskere, der føler sig ensomme, er steget til 6,3%, svarende til 1 ud af 16 danskere.
Ring eller send en SMS til mig på tlf.nr.: 28 94 71 00 og hør ud, om der er mulighed for at få en løs samtale (350 kr. for én time – betaling via MobilePay). Jeg kan kontaktes dag, aften (senest kl. 22) eller weekend. Læs mere her.
Jeg håber, at jeg gennem en telefonsamtale / eller online samtale kan give dig en oplevelse af, at du bliver mødt, der hvor du er. At du måske bliver inspireret eller opmuntret til at finde mod og håb til at finde nye veje. Måske vil det ligefrem være en hjælp og en inspiration til at skabe dig en ny livsbane, som jeg af mit hjerte håber, at jeg kan bibringe dig. Hvor der er et håb, er der en vej at finde.
Et samfundsmæssigt problem
Ensomhedsproblematikken er ikke ny for mig. Jeg har i flere år søgt at komme det tabu og fænomen til livs ved f.eks. at lave et socialt website, der understøttede dette. Dog blev dette for svært og for dyrt at realisere. På hjemmesiden www.letustogether.dk kan du se en film, hvor jeg fortæller om ensomhedsproblematikken. Måske kan det også inspirere dig eller få dig til at se, at du er ikke alene. Det løser dog ikke dit problem, men kan måske tage lidt smerte fra dig, så du ikke skal opleve skam, forkerthed, skyld eller andre negative følelser. Læs mere om ensomhed her.
Søg i blogindlægget
Sociale medier
Kontakt mig
Se andre indlæg