29/04/2021

PROBLEMER I PARFORHOLDET?

by Vivi Hinrichs,

Parterapi er ikke et nederlag!

Det er de færreste i et parforhold, der ikke oplever problemer. Det kan være kriser af den ene eller anden art og af helt forskellig styrke. Men ens for dem er, at når man er i et parforhold, kræver det at begge parter er engagerede, nærværende og plejer forholdet. Men ingen mennesker kan igennem hele livet, være lige engagerede og nærværende. Livet er fyldt med op og nedture og man vil opleve, at det til tider er svært at give sit parforhold den nødvendige opmærksomhed.

Konflikter, sorg og vrede og alle de grimme følelser kan ikke undgås, når man er tæt på et andet menneske. Ofte er det faktisk de nærmeste mennesker i ens liv, der står til måls, når man har det skidt eller gennemlever en krise. Det er kun en god ting, men det er måden vi tackler problemerne og kriserne på, både hver for sig og sammen, der kan få stor betydning i parforholdet og for jeres fremtidige liv.

 

Tag problemer i parforholdet seriøst

Alle mennesker og parforhold er forskellige. I har forskellige vilkår, overbevisninger og udfordringer i en travl dagligdag med arbejde, børn, interesser og praktiske gøremål. Man får skabt et mønster, hvor noget kan være positiv og andet mere fastlåst. Det dræner dig eller jer for energi. Alle har forskellige barriere og problematikker og det kan være godt at få en psykoterapeut til at støtte jer i denne proces.

Er der noget i jeres forhold som murer? Er der noget I ikke helt kan komme overens med? Er der blevet skabt en afstand mellem jer? Er I kommunikativt så udfordret, at I enten taler forbi hinanden eller jeres konflikter bliver fastlåste? Eller måske har I bare lyst til at udvikle jer sammen, og forebygge at I glider fra hinanden. Der kan være mange grunde til at gå i parterapi og det er ikke et nederlag, at opsøge en parterapeut. Det betyder tværtimod at man er engageret og har lyst til at arbejde med sin partner og forholdet.

 

Kommunikation er nøglen

I et parforhold er der mange følelser i spil. Hvis man oplever, at man taler forbi hinanden eller oplever fastlåst i konflikter, kan det være ødelæggende for et forhold. Problemer i parforholdet og ærgerlige konflikter gør det svært at fastholde glæden, kærligheden og engagementet i forholdet. Der skabes ofte en afstand i forholdet, der kan skabe en ensomhedsfølelse, hvilken kan være mere ubærlig, end hvis man var alene.

Som par kan man være ens og forskellige på samme tid. Spørgsmålet er om man bruger kommunikationen til at lære hinanden bedre at kende og forsøger at sætte sig ind i hinandens opfattelser af verden. Hvis man søger den positive og åbne dialog og kommunikation, vil det være lettere at håndtere de svære situationer.

 

Et parforhold skal have vand og gødning

Et parforhold må ikke tages for givet. Man skal prioritere at dyrke forholdet. Hvis man har en travl hverdag, er det godt at have nogle fast planlagte traditioner for, hvornår man plejer forholdet sammen. Det kan være en middag i byen, en lang snak/evaluering af forholdet, at man dyrker en fælles fritidsinteresse. Men det kan også være de små ting, der har betydning. Et godt grin, godmorgen og godnat kys eller lignende.

Det handler om, at man skal ville forholde. Problemer i parforholdet kan være ødelæggende, men med parterapi kan man træne sig styrke forholdet. Med en god portion nysgerrighed, kan man træne de kommunikative kompetencer gennem en anerkendende, lyttende stil. Det vil være med til at højne trygheden i jeres parforhold. Det kan også bidrage til, at I genfinder gnisten og glæden i forholdet.

 

Løs problemer i parforholdet med parterapi

Parterapi skal ikke være et tabu, det er ikke noget man skal være flov over. Det er en måde, hvorpå man hjælper sig selv og sin partner. Man viser, at man ønsker at forbedre sin kommunikation og ønsker at forholdet skal fungere.

Det kan være angstfyldt og grænseoverskridende at skulle fortælle om det, som er så svært. Men terapien kan støtte jer til at få skabt et samarbejde mellem jer, Så i oplever en forløsning så nærværet på ny skabes indbyrdes mellem jer. Der gør at I får mere energi og en tro på, at det kan lykkes, og dermed investere I i jeres relation og kærlighedsliv.

Udforsk Fascinerende Emner i Mine Blogs, herunder..

Dyk ned i en verden af indsigt og selvudvikling gennem mine blogs, hvor jeg deler dybdegående information om en række spændende emner. Ét af de centrale fokusområder er psykoterapi, hvor jeg udforsker og deler viden om veje til øget mental velvære. Udforsk mine blogs for:

Dybdegående artikler om psykoterapeutiske metoder
Inspiration til selvudvikling og personlig vækst
Praktiske redskaber til at håndtere udfordringer i hverdagen

 

Blogs…

 

læs om parterapi til en god pris

læs også problemer i parforholdet

Tag dig tid til at læse og reflektere, og lad dig inspirere til at skabe positiv forandring i dit liv.

Der er mange spændende emner på selve hjemmesiden  www.psykologipsykiatri.dk

Læs også om spændende temaer og problematikker på hjemmesiden. læs om parterapi

 

Kontaktinformation:

Hvis du ønsker yderligere oplysninger eller ønsker at kontakte mig, er du velkommen til at benytte følgende kontaktmuligheder:

Jeg tilbyder også en gratis telefonisk forsamtale, hvor vi kan drøfte dine behov og muligheder.

 

Arbejdstider:

Mine arbejdstider er yderst fleksible og inkluderer muligheder for aftaler i løbet af dagen, aftenen og i weekenderne. Jeg bestræber mig på at minimere ventetiden for mine klienter, så du kan forvente hurtig hjælp.

 

Priser og Yderligere Information:

For information om priser og mere om mig, kan du finde detaljer på følgende sider:

 

Jeg ser frem til at hjælpe dig, og er tilgængelig for at besvare dine spørgsmål og planlægge en samtale. Kontakt

 

 

 

 

Læs mere om parterapi her.

 

problemer-i-parforholdet-parterapi
Vivi Hinrichs

Få en GRATIS telefonisk forsamtale!

Introduktion til terapisession

  • Klarhed over dine udfordringer
  • Individuelle anbefalinger om næste skridt
  • Mulighed for at stille spørgsmål og få svar
  • Afklaring af kemien mellem dig og mig som terapeut

 

Book din gratis forsamtale nu og tag det første skridt mod bedre trivsel.

Vi har sendt dig en mail hvor du kan se hvordan du skal bestille din gratis forsamtale