29/04/2021

Problemer i parforholdet?

by Vivi Hinrichs,

Parterapi er ikke et nederlag!

Det er de færreste i et parforhold, der ikke oplever problemer. Det kan være kriser af den ene eller anden art og af helt forskellig styrke. Men ens for dem er, at når man er i et parforhold, kræver det at begge parter er engagerede, nærværende og plejer forholdet. Men ingen mennesker kan igennem hele livet, være lige engagerede og nærværende. Livet er fyldt med op og nedture og man vil opleve, at det til tider er svært at give sit parforhold den nødvendige opmærksomhed.

Konflikter, sorg og vrede og alle de grimme følelser kan ikke undgås, når man er tæt på et andet menneske. Ofte er det faktisk de nærmeste mennesker i ens liv, der står til måls, når man har det skidt eller gennemlever en krise. Det er kun en god ting, men det er måden vi tackler problemerne og kriserne på, både hver for sig og sammen, der kan få stor betydning i parforholdet og for jeres fremtidige liv.

 

Tag problemer i parforholdet seriøst

Alle mennesker og parforhold er forskellige. I har forskellige vilkår, overbevisninger og udfordringer i en travl dagligdag med arbejde, børn, interesser og praktiske gøremål. Man får skabt et mønster, hvor noget kan være positiv og andet mere fastlåst. Det dræner dig eller jer for energi. Alle har forskellige barriere og problematikker og det kan være godt at få en psykoterapeut til at støtte jer i denne proces.

Er der noget i jeres forhold som murer? Er der noget I ikke helt kan komme overens med? Er der blevet skabt en afstand mellem jer? Er I kommunikativt så udfordret, at I enten taler forbi hinanden eller jeres konflikter bliver fastlåste? Eller måske har I bare lyst til at udvikle jer sammen, og forebygge at I glider fra hinanden. Der kan være mange grunde til at gå i parterapi og det er ikke et nederlag, at opsøge en parterapeut. Det betyder tværtimod at man er engageret og har lyst til at arbejde med sin partner og forholdet.

 

Kommunikation er nøglen

I et parforhold er der mange følelser i spil. Hvis man oplever, at man taler forbi hinanden eller oplever fastlåst i konflikter, kan det være ødelæggende for et forhold. Problemer i parforholdet og ærgerlige konflikter gør det svært at fastholde glæden, kærligheden og engagementet i forholdet. Der skabes ofte en afstand i forholdet, der kan skabe en ensomhedsfølelse, hvilken kan være mere ubærlig, end hvis man var alene.

Som par kan man være ens og forskellige på samme tid. Spørgsmålet er om man bruger kommunikationen til at lære hinanden bedre at kende og forsøger at sætte sig ind i hinandens opfattelser af verden. Hvis man søger den positive og åbne dialog og kommunikation, vil det være lettere at håndtere de svære situationer.

 

Et parforhold skal have vand og gødning

Et parforhold må ikke tages for givet. Man skal prioritere at dyrke forholdet. Hvis man har en travl hverdag, er det godt at have nogle fast planlagte traditioner for, hvornår man plejer forholdet sammen. Det kan være en middag i byen, en lang snak/evaluering af forholdet, at man dyrker en fælles fritidsinteresse. Men det kan også være de små ting, der har betydning. Et godt grin, godmorgen og godnat kys eller lignende.

Det handler om, at man skal ville forholde. Problemer i parforholdet kan være ødelæggende, men med parterapi kan man træne sig styrke forholdet. Med en god portion nysgerrighed, kan man træne de kommunikative kompetencer gennem en anerkendende, lyttende stil. Det vil være med til at højne trygheden i jeres parforhold. Det kan også bidrage til, at I genfinder gnisten og glæden i forholdet.

 

Løs problemer i parforholdet med parterapi

Parterapi skal ikke være et tabu, det er ikke noget man skal være flov over. Det er en måde, hvorpå man hjælper sig selv og sin partner. Man viser, at man ønsker at forbedre sin kommunikation og ønsker at forholdet skal fungere.

Det kan være angstfyldt og grænseoverskridende at skulle fortælle om det, som er så svært. Men terapien kan støtte jer til at få skabt et samarbejde mellem jer, Så i oplever en forløsning så nærværet på ny skabes indbyrdes mellem jer. Der gør at I får mere energi og en tro på, at det kan lykkes, og dermed investere I i jeres relation og kærlighedsliv.

Læs mere om parterapi her.

 

problemer-i-parforholdet-parterapi

Søg i blogindlægget

Sociale medier

Kontakt mig

Se andre indlæg

Relationen mellem Voksne Børn og deres Forældre

Relationen mellem Voksne Børn og deres Forældre

Forældre-Voksen Barn Relationer
Forældreskab begynder ikke og slutter ikke ved barndommen. Det er en livslang proces, der udvikler sig, når børnene bliver voksne og træder ind i deres eget selvstændige liv. Den følelsesmæssige forbindelse, der blev opbygget gennem opvæksten, får nu brug for en ny form for nærvær, der tillader voksen børn at udforske deres egne stier.

error: Indeholdet på www.psykologipsykiatri.dk er kopibeskyttet